Vieraana YleX:n toimituksessa

YLEX-logoKävimme Paasikiviopiston lokakuisella Helsingin vierailullamme tutustumassa Yleisradion nuoremmille kuuntelijoille suunnattuun radiokanavaan YleX:ään ja sen toimitukseen.

Toimitus sijaitsi Pasilassa, jossa Ylen muutkin Helsingin toimitukset sijaitsevat. YleX:n toimitus käsitti radiostudion ja yhden kerroksen tilan, joka oli jaettu pieniin työskentelynurkkiin, joista toiset näyttivät olevan aivan liian pieniä työntekijöilleen. Tai ainakin jotkut pöytänurkkaukset pursuivat niin paljon tavaraa, että oli vaikea kuvitella jonkun oikeasti työskentelevän niiden ääressä.

Ensin pääsimme tapaamaan Tuomas Fermiä, joka on YleX:n päiväohjelman Etusivun tuottaja. Hän kertoi meille itsestään ja siitä, kuinka on työhönsä päätynyt. Saimme myös kuulla yleisesti radiotyöstä Ylellä ja tietenkin hänen työstään radio-ohjelman tuottajana. YleX: Etusivu on päivisin esitettävä ajankohtaisohjelma, joka esittää päivän merkittävimmät uutisaiheet ja ajankohtaiset asiat maustettuna tunnetuilla vierailla.

Tämän pienen luennon jälkeen pääsimmekin seuraamaan oikeaa radiolähetystä radiostudioon. Meneillään oli YleX:n iltapäiväohjelma, jota juonsivat Jenny ja Aino. Seurasimme juontajien työtä suorassa radiolähetyksessä ja kappaleiden soidessa he kertoivat meille itsestään ja työstään. Vierailun

Mitenköhän tässä onnistuu työskentely
Mitenköhän tässä onnistuu työskentely

huipennuksena saimme seurata radiossa järjestettävää kuuntelijakilpailua, johon kuuntelijat osallistuvat puhelimitse.

YleX:n radiolähetykset kuvataan suoraan internetiin, joten osa meistäkin vilahti varmasti nettikamerassa.

Itse ainakin koin vierailun mielenkiintoisena, sillä en koskaan ennen ollut vieraillut radiotoimituksessa ja oli kiva nähdä juontajat työssään. Ihmettelen edelleen, mistä radiojuontajat keksivät kaiken sanottavansa, niin että he pysyvät koko ajan äänessä.

Teksti Saara Nenonen

Kuva YleX:n facebook-sivuilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s