Kuva ja sana – Anne Kantola

 

yks1-150x150kaks2-150x150 kolme1-150x150

Nimetön kolmiosainen piirrossarja

Teokseeni kuuluu kolme piirustusta, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden, triptyykin.  Teosten tekemiseen kului kolmen viikon oppitunnit, jonka lisäksi käytin myös vapaa-aikaa töiden tekemiseen.

Aiheet olivat opettajan antamia, ja tavoitteenani oli löytää uusia ulottuvuuksia niihin omien töideni kautta. Yritin miettiä mahdollisimman mielenkiintoisen kokonaisuuden, joka kuitenkin tukeutuisi annettuihin aiheisiin, jotka olivat

1. täydellinen ihminen tilassa

2. uni

3. itse.

Lähdin liikkeelle ensimmäisestä aiheesta, jonka jälkeen jatkoin kolmannella aiheella, omakuvalla. Pyrin tekemään kaikkia myös samanaikaisesti, jotta kolmiosaisesta teoskokonaisuudesta tulisi mahdollisimman yhtenäinen. Lopuksi päätin teosteni osien esittämisjärjestyksen, jossa se tuntui toimivan parhaiten.

En ole nimennyt triptyykkiäni, sillä mielestäni nimi voi helposti olla liian ohjaileva. Haluaisin, että jokaiselle katsojalle syntyisi omia ja erilaisia ajatuksia työstäni.

Tekotapa

Tekniikkana oli ohut musta tussikynä A3:n kokoisella paperilla.  En ole harjoitellut kovinkaan paljon tusseilla piirtämistä, sillä olen aikaisemmin keskittynyt lähinnä maalaamiseen, joten oli mukavaa kokeilla jotakin minulle hieman tuntemattomampaa tapaa tehdä.

Tussit ovat työvälineinä vaikeat käyttää, sillä jo piirrettyä viivaa on todella vaikea korjata, jos lopputulos ei miellytä.

Koen oppineeni paljon tekniikasta ja sommittelusta työn aikana, ja kaiken kaikkiaan piirtäminen tuntui miellyttävältä.


Minä ja taide

Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut kuvataiteesta ja etenkin sen luomisesta. Olen harrastuksena piirtänyt ja maalannut niin kauan kuin muistan. Nyt olen pyrkinyt kehittymään vieläkin enemmän löytääkseni entistä mielenkiintoisempia tapoja kuvata asioita visuaalisesti. Haluan kokeilla mahdollisimman erilaisia tapoja tehdä kuvataidetta, jotta ajan ja harjoituksen tuloksena ne minulle ominaisimmat tavat muovautuisivat osaksi omaa kuvataiteellista ilmaisutapaani.  Haaveenani on päästä korkeakouluun opiskelemaan kuvataidetta.

En halua liikaa selitellä teoksieni merkityksiä, sillä minusta jokainen katsoja voi etsiä omia merkityksiä niistä.  Tavoitteenani teoksia esitellessäni onkin, että katsojalle välittyy tunteita ja ajatuksia. On hieno tunne, jos katsoja löytää teoksistani jotain kiinnostavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s