Kuva ja sana – Anni Suominen

kfjskld1-400x294

Teosesittely

Idea teokseen lähti halusta kokeilla pigmentinsiirto-tekniikkaa.  Valitsin Ranskasta ottamani valokuvan ja muokkasin kuvan mustavalkoiseksi. Kuvaa varten valmistin pohjan, mille liimasin puuliimalla tulostamani lasertulosteen.  Kuvan kuivuttua raaputin pinnalle jääneen paperin pois, kun taas pigmentti oli jäänyt pohjaan kiinni. Ensimmäinen pigmentinsiirto-kuvani meni pilalle, sillä pohjan karkean pinnan takia pigmentti kului lähes kokonaan pois paperia irrottaessa.  Keskellä näkyy hieman kohtia, joista pigmentti on lähtenyt pois, mutta mielestäni nämä kohdat elävöittävät kuvaa hyvin ja tuovat siihen vanhan filmikameran tunnelmaa.

Halusin valita juuri tämän valokuvan pigmentinsiirto kuvakseni, sillä se on tärkeä kuva ulkomaanmatkaltani. Pidän paljon kuvan tunnelmasta ja se toimii myös hyvin mustavalkoisena.  Hauskan yksityiskohdan kuvaan tuovat ihmiset, jotka istuvat puistoaukion reunoilla. Suihkulähteen kuvioinnit ja ranskalaistyyliset parvekkeet kertovat kuvan hyvin alkuperästä.

Lisätietoja minusta

Olen 19-vuotias Anni ja asun tällä hetkellä Turussa. Olen kotoisin Forssasta, mutta muutin Turkuun opiskeluiden takia muutama kuukausi sitten. Olin kuvataidekoulussa 12 vuotta ja ensimmäisen kosketuksen piirtämiseen sain jo tarhassa. Kuvataiteiden tekeminen on aina ollut mieluinen harrastus ja se tulee varmasti säilymään aina tärkeänä osana elämää. Kuvataiteiden tekeminen on kiinnostanut minua, sillä voin kertoa sen avulla monia tunteita, joita en muuten pysty purkamaan. Pidän taiteilua myös eräänlaisena terapiana, jonka avulla pääsen yli vaikeimmistakin ongelmakohdista.

Koska kuvataiteet on ollut minulle aina tärkeä osa elämää, olen myös miettinyt siitä mahdollista ammattia. Täysipäiväinen taiteilija en välttämättä haluaisi olla, mutta taideterapeutin ammatti on kiinnostanut minua jo pidempään. Hain Paasikivi-Opistoon, sillä halusin parantaa taitojani ja erityisesti teknistä osaamista.

Teoksiani yhdistää yleensä jonkinlainen yksinkertaisuus. Tykkään suurpiirteisestä tekemisestä, mutta toisaalta ihannoin myös ihmisiä, jotka jaksavat nähdä vaivaa pieniin yksityiskohtiin. Kerään inspiraatiota ulkopuolisesta maailmasta, varsinkin ihan arkisista asioista. Pidän myös paljon valokuvaamisesta, jonka avulla saan ideoita piirustuksiin ja maalauksiin. Työvälineenä pidän eniten perinteisestä lyijykynästä sekä hiilestä. Maalaustaide on minulle vielä hieman uutta, joten suurin osa töistäni on juuri lyijykynällä piirrettyjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s