Kuva ja sana – rinna-Mari Laaksonen

 

42-293x400

Täydellinen ihminen tilassa

Lähdin kehittelemään kuvaa annetun aiheen pohjalta: täydellinen ihminen tilassa. Lähtökohtanani olivat nykyihmiset, jotka tavoittelevat täydellisyyttä, senkin uhalla, että perusolotilaksi muodostuu täydellisyyden sijasta kiire ja stressi.

Kuten useimmissa muissakin teoksissani, myös tässä lähdin käsittelemään aihetta järjenvastaisesti ja leikkimielisesti. Tuntui hauskalta ajatukselta lähteä työstämään konkreettisempaa kuvaa niin sanotusta päänsisäisestä mielentilasta, jota päähän kasvanut kaupunki tilana kuvastaa.

Valitsin kuvan tekotavaksi minulle luonnollisen tussipiirustuksen graafiseen tyyliin toteutettuna. Pyrin luomaan paperille erilaisia pintoja, jotka luovat syvyyttä kuvaan. Hiukset toimivat kuvan keskeisimpänä elementtinä ja katseenkiinnittäjänä, kuten useissa muissakin teoksissani.

Kuvan naisen katse on lasittunut ja tyhjä, jolloin katsojalle jää avoimeksi, mitä naisen päässä liikkuu. Tämä antaa katsojalle loistavan mahdollisuuden lähteä käsittelemään kuvaa omien ajatuksiensa pohjalta, mihin aina pyrinkin kuvaa tehdessäni.

Kuka  minä olen?

Rinna-Mari Laaksonen,  Paimiosta kotoisin, nykyään turkulainen, nuori kuvataiteen opiskelija, jolle luova työskentely on aina ollut keino ilmaista itseään.  Käsittelen kuvissani mielikuvituksellisia aiheita leikkimielisellä otteella, usein graafisesti toteutettuna. Järjenvastaiset kuvat vailla logiikkaa tuntuvat mielenkiintoisuutensa vuoksi omimmilta.

Graafinen tussipiirtäminen tuntuu luonnollisimmalta, mutta yritän laajentaa osaamistani esimerkiksi maalaamisen saralla: ideoita kun tuntuu riittävän, mutta parantamisen varaa löytyy paljonkin teknisessä osaamisessa.

Usein teoksieni pohjalla on vahvoja ajatuksia ja tarinoita, mutten koe tarpeelliseksi tuoda niitä aina julki, sillä minusta on tärkeää, että jokainen katsoja pystyisi käsittelemään teoksiani omien kokemuksiensa kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s