Kuva ja sana – Saara Rautoja

 

ukko-289x400

Mies, poika ja auto

Teoksen idea ja hahmojen merkitys selkiytyivät oikeastaan vasta tekoprosessin aikana. Otin mallia kuvan hahmoihin ja ympäristöön eräästä valokuvakirjasta: käytin mallina siis yksittäisiä valokuvia jotka yhdistin teokseen yhdeksi kuvaksi.  Käytin teoksen piirtämiseen grafiittiliitua.

Keskeistä kuvassa on etualan vanhahko mies: miehen ajatukset, muistot ja tuntemukset. En halua ohjata muiden tulkintoja liikaa kertomalla omista ajatuksistani, toivon että jokainen kehittää kuvalle oman tarinansa.

Tekijästä

Olen 20-vuotias ja harrastanut kuvataidetta jo ihan pienestä pitäen.  Kaikenlainen kuvataitelu on vaan aina ollut hauskaa ja nautittavaa ajanvietettä, oli se sitten koulussa tai kotona tai missä vaan. Kuvataiteen tekeminen on hyvä väylä omien ajatuksien ilmaisemiseen, ja monet teokset merkitsevät taiteilijalle ihan eri asioita kuin mitä katsoja näkee ja tulkitsee kuvaa katsoessaan.

En mielelläni kerro teoksistani paljoa, mielestäni on suotavaa antaa jokaisen tulkita teoksia ilman mitään sen kummempia vinkkejä tai viitteitä teoksen taustalla olevista ajatuksista. Joskus jo pelkästään teoksen nimi voi mielestäni paljastaa liikaa. Juuri tulkintojen moninaisuus kuvia katsottaessa tekee kuvataiteesta mielenkiintoista.

Olen teoksia tehdessäni aika täydellisyyttä tavoitteleva, haluan töistäni tarkkoja ja pitkälle vietyjä. Joskus teoksia onkin vaikea julistaa valmiiksi. Aiheet teoksiin löytyvät milloin mistäkin, joskus ajatukset kypsyvät vasta tekoprosessin aikana. Tällä hetkellä periaatteenani on, että jos jotain on kiva tehdä, sitten sitä kannattaa tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s