Kuva ja sana – Sari Mäkinen

 

PUUT-400x286

Puut – Tussityö

Olin pitkään säästellyt mukien mukana tulevia pakkauspaperinpaloja ja halusin testata, miten tussi reagoi pakkauspaperiin ja miten paperin ryppyisyys vaikuttaa työskentelyyni. Olen myös pidemmän aikaa halunnut kokeilla aasialaista tapaa tehdä tussityötä.

Aluksi minulla ei ollut mielessä mitään kuva-aihetta, mutta koska luontoaiheet ovat erityisen lähellä sydäntäni, päätin tehdä puuaiheisen työn. Tätä työtä varten en halunnut tehdä mitään pohjaluonnosta, vaan ryhdyin rohkeasti sutimaan tussia suoraan paperille. Yllätyksekseni paperin rypyt vain edesauttoivat minua luomaan työhön lähes realistisen tunnelman ja koska pohjamateriaalini oli huokoista paperia, tussi tarttui siihen hyvin.

Työni valmistuttua jäin pohtimaan, tarvitsiko työssäni olevien puiden lehvästöön lisätä hieman punaista akvarelliväriä. Työni kuitenkin toimii myös ilman maalia, joten päätin jättää sen tekemättä ja käyttää sitä seuraavassa työssäni.

Taiteilijaesittely

Olen Sari Mäkinen, 20-vuotias taiteilija Turusta. Luonteeltani olen luova ja usein myös perfektionisti. En tyydy pikaisesti hutaistuun työhön, vaan pyrin tekemään työtä niin kauan, kunnes itse olen tyytyväinen.

Olen piirtänyt ja maalannut pienestä tytöstä lähtien. Eikä intoni ole lakannut, vaan päinvastoin. Taide ja luovatyö ovat kulkeneet mukanani koko elämäni ajan ja se näkyykin useimmissa opiskeluvalinnoissa, joita olen tehnyt.

Opiskelen tällä hetkellä Paasikivi – Opiston kuvataidelinjalla ja minulla on ammatillinen koulutus Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopistosta, tekstiililinjalta (2008 – 2011).

Teen taidetta, koska nautin sen tekemisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s