Digitaaliset sovellukset taiteessa kurssin töitä

Kosketus / Touch, Sari Mäkinen

“Halusin tehdä visuaalisesti kauniin ja mielenkiintoisen videon. Ideoinnin pohjana käyttämäni Ozan Tekinin, Irregular flow -video oli mielestäni juuri tällainen. Ensi töikseni etsin Turun keskustasta sopivaa seinää, jolla voisin kuvata ensimmäisen kohtauksen, sellainen löytyikin onnekseni Manillan sisäpihalta. Toiseen kohtaukseen kuvasin opiston pihalta puita, johon liitin kaleidoskooppi -efektin, jolla sain puut näyttämään pitsimäiseltä. Tämän jälkeen liitin molemman videot yhteen ja ajoitin kaleidoskooppiefektit alkamaan jokaisesta seinäkosketuksesta.”

Ohjaaja, kuvaaja, editoija: Sari Mäkinen
Kuvausassistentti: Maria Rostedt
Musiikki: Hammock, I can almost see you
Mallivideo: Ozan Tekin, Irregular flow

Osia 
videoprojisointi, väri, stereo, 16:9, 68, Mika Korhonen

Ensimmäisestä digitaaliset sovellukset taiteessa kurssin päivästä lähtien tiesin mitä halusin tehdä. Tämä oli hyvä, sillä Osia -projektissa riitti kosolti tekemistä ja opettelua.

Olin aiemmin naureskellut itselleni löytäessäni itseni ensimmäisenä ja ainoana tyttövaltaisessa luokassa työskentelemässä neulan ja langan kanssa veistos- kurssin aikana. Digitaaliset sovellukset taiteessa kurssi vei minut tietenkin, kaiken muun muassa, sahaamisen, poraamisen, liimaamisen ja maalaamisen maailmaan. Kuvassa sahattava laatikko on tekemäni.

Olen tyytyväinen projektin lopputulokseen. Erityinen ylpeyden aihe minulle on ääniraita. Se ei vain aseta teosta syvemmin kontekstiinsa, vaan on sellaisenaan kaunis. Jos katselet teosta netistä, kehotan sinua kuuntelemaan äänet korvalapuilla. Äänissä on efektejä, jotka tulevat oikeuksiinsa vasta, kun oikean ja vasemman äänen kanavat ovat täysin eristetyt. Alun perin teos on tarkoitettu projisoitavaksi valkoiselle seinälle, niin että ihmishahmot ovat aidon kokoisia.

Sisällöllisesti Osia teoksessa tutkin ja yritän herättää pohdiskelua otetuista- , annetuista-, kannetuista- ja pakopaikkana pidetyistä osallisuuden sirpaleista yhteisöllisessä viitekehyksessä.

Tässä vielä kovasti kiitokset ja kudokset luokka ja koulukavereille, jotka auttoivat teoksen valmistumisessa.

Mika Korhonen

Pieni lintuni mun, Killi, musiikki The Reed Fags-Smoke Signals

Andalusia, Maria Rostedt

Metsä, Rautaoja Saara

TRAUMA, Laura Rissanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s