Aktiivivalmentaja lähikuvassa

 

Golf on maila- ja pallopeli. Golfissa yritetään löydä mahdollisimman Golf02-1024x219taitavasti ja vähillä lyönneillä avauspaikalta reikään. Laji sopii kaikenikäisille ja käsitys golfista vain varakkaiden harrastuksena on vähitellen muuttumassa. Yhä useampi henkilö pukeutuu kentällä rentoihin vaatteisiin, käyttää sopimatonta kieltä, kiertelee sääntöjä ja pelaa hauskuuden vuoksi. Monet golf-pelaajat menevät kentälle pitämään hauskaa ja etsimään mielenrauhaa. Niin kuin professori Réne Gothóni toteaa: ”Mikään ei ole ihmiselle niin hyödyllistä kuin hyvä seura, asiallinen omanarvontunto ja reipas kävely”.

 

Minä kävin parin valokuvaajan kanssa Harjattulan golfissa haastattelemassa golf-valmentaja Mika Mäkeä. Hän on Golf05-1024x682ollut pienestä asti kiinnostunut valmentamisesta. Seitsemän vuotiaana hänelle oli kaksi unelma-ammattia, voimistelun- tai historianopettaja. Hän on aina halunnut auttaa ja neuvoa ja kokeekin auttamishalunsa suurimmaksi syyksi ryhtyä valmentajaksi. Jo pari kymmentä vuotta hän on valmentanut nuoria ja aikuisia.

Golf08-767x1024

 

Innostus golfiin alkoi 1970- luvulla, jolloin hän kävi Aura-golfissa lyömässä muutaman lyönnin rangella. Opiskellessaan kymmenen vuotta myöhemmin Vierumäellä liikunnanopettajaksi, avattiin opistolla golf-kenttä. Opiskelijat saivat pelata niin paljon kuin halusivat, eikä kestänyt pitkään kun Mika suoritti green-gardin 1988.

Hän kertoo olevansa ikiliikkuja ja hyvä myös palloilulajeissa, sekä muissa lajeissa laidasta laitaan. Mika on valmentanut myös pikajuoksijoita. Golfista tuli kuitenkin hänen lajinsa, koska laji on haastava ja peli alkoi sujua. Häntä pyydettiin panostamaan lajiin ja valmistumisen aikoihin hän keskittyi pelaamiseen, valmentamiseen ja opettamiseen.

Paras golf-muisto on se, kun hän vain muutaman vuoden harjoittelun jälkeen tuli viidenneksi ammattilaiskisoissa. Samoissa kisoissa oli kaikki Suomen huiput. Se oli hänen mielestään loistavaa.

 

Mika kohtaa työssään paljon erilaisia ihmisiä. Juniorien puolella valmennustyö on Golf071-682x1024vasta alkamassa. Junioreilla oli mitaliputki v. 2005 – 2006. Mika haluaa auttaa ihmisiä ja sitä kautta synnyttää hyvää mieltä. Erityisesti junioreista huolehtiminen ja heidän kannustaminen urallaan eteenpäin on tärkeää. Suomessa juniorien taso on korkea ja tulevaisuuden näkymät hyvät.

Talvella Mika tekee samaa työtä kuin kesällä. Ainoana erona on se, että työtä tehdään sisätiloissa, golf-hallissa, jonka omistaa. Hän valmentaa eri ryhmiä myös kansallisella tasolla, sekä Venäjällä.

Mika tekee töitä 24 / 7 ajatuksella. ” Epätavallinen työpäivä on sellainen, jolloin ei ole töitä ja pitää olla kotona tekemättä mitään”, hän nauraa.

Golf01-1024x682

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s