Animaatioilmaisun duuneja

Kaikkiruokaiset bakteerit kertoo tarinan hyvinvoinnista, kasvusta ja romahduksesta. Toukkamainen bakteeri kohtaa matkallaan suuren määrän syötäväksi kelvollista materiaalia. Ruokailu aiheuttaa bakteerin jakautumisen ja lopulta uudelleen jakautumisen. Ruokailun tahti kiihtyy eksponentiaalisesti ja lopulta kaikki on kadonnut parempiin suihin. Jakautuneet bakteerit jatkavat matkaansa ja kohtaavat haavoittuneen, toisen bakteerilajikkeen edustajan. Myötätunnossaan joukkio auttaa yksinäistä bakteeriparkaa, mutta lopulta nälkä yllättää jälleen.

Animaatio käsittelee laitapuolen kulkijoiden loputonta kierrettä konfliktin ja sovinnon oravanpyörässä. Leväperäinen virkavalta heittelee satunnaisia kapuloita rattaisiin ja tulee samalla luoneeksi kierteeseen jonkinlaista pysyvyyden rakennetta. Poliisit ja rosvot toteuttavat omia roolejaan kritiikittömästi ja toimintamalli päättymättömälle tarinalle on valmis.

aatanan kahvihetki on teräväpiirteinen allegoria ohuen, itseisarvoisen tapakulttuurin romahduksesta tai toisaalta pyrkimyksestä muodostaa inhimillinen yhteys kulttuurisen muurin yli. Saatana verhoutuu valepukuun, tyylikkääseen smokkiin, ja saapuu vieraaksi vanhuksen ja pastorin kahvituokiolle. Tavat ja tottumukset, jotka parhaimmillaan voivat toimia sosiaalisen yhteyden mahdollistavina rakenteina, ovat jähmettyneet siellä itseään toistaviksi maneereiksi. Beelzebubin läsnäolo asettaa tilanteen tyhjänpäiväisyyden näkyville kaikessa banaaliudessaan ja lopulta kaaos ottaa vallan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s