Kaksin – Anniina Jakobsson

KaksinWeb

Teos: Kaksin, öljyväri ja akryyli vanerille, 25cm x 35 cm

Taiteilijan motiivit sekä persoonallinen näkemys ovat pääelementtejä taideteoksessa. Mietin aina, mihin tekijä on pyrkinyt ja mistä hän on ideansa saanut. Siksi käytän omissa teoksissani hyvinkin henkilökohtaisia elementtejä. Tällä tavoin työskentelyyn tulee selvä ajatus ja se sujuu mutkattomammin.

Aiheeni kumpuavat läheisistäni, ihmisistä, jotka inspiroivat minua. Jokainen teos tähän mennessä on kuvastanut enemmän tai vähemmän jotakin tiettyä persoonaa tai minun mielikuvaani hänestä. Tarkasti valitusta muusasta on hyvä aloittaa, mutta koska suunnitteluni ulottuu vain teoksen pääpiirteisiin, voi lopputuloksesta tulla jotakin odottamatonta.

Testaan paljon uudenlaisia materiaaleja, ja useimmiten pidän monitasoisten teosten luomisesta. Töissäni näkyvät selvästi värien kontrastierot ja materiaalien tärkeys. Taideteoksen parissa työskentelyssä on tärkeintä ympäröivän maailman unohtaminen, ja minun kohdallani pieni näprääminen sekä askartelun tapainen työ auttavat rentoutumaan.

Töistäni voi löytää viitteitä yliluonnolliseen, johonkin summamutikassa mielen juurilta löytyneeseen muistikuvaan. Kun tämä yhdistyy jonkin taideteoksen alkuperäiseen innoittajaan, voi esimerkiksi ihminen kasvattaa paksun turkin ja hännän, sekä päätyä synkkään geometristen muotojen valtaamaan välitilaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s