Nummen Pyörä rullaa juhlavuoteen

Teksti Leena Sääski, kuvat Kirsi Korpela

Pyöräliikkeen yrittäjä Jari Petäjällä on vauhti päällä, vaikka asiakkaan näkökulmasta pyöräkaupan sesonki onkin hiljenemässä. Jari Petäjä on Nummen Pyörän Oy:n neljäs omistaja. Yritys on Turun vanhin pyöräliike ja täyttää ensi vuonna 80 vuotta. Petäjä on juuri palannut ennakko-ostomatkalta Halmstadista Ruotsista. Ensi viikolla on vuorossa Helsinki. Toimialalla ennakko-ostot tehdään noin kymmenen kuukautta aikaisemmin ennen kuin asiakas pääsee koeajamaan uutuuksia. Tekemistä riittää.

Jari11

 

Syksy on muutoinkin toimeliasta aikaa liikkeessä. Tuolloin rakennetaan myymälää ja uusitaan ilmettä tulevaa pyöräilykautta varten. Uusien pyörien luovutushuollot tehdään myös ennen sesongin alkua. Jokainen ostettu pyörä kootaan ja huolletaan asiakkaalle etukäteen valmiiksi toimintakuntoon. Yhden pyörän huolto kestää noin 45 minuuttia. Lisäksi tehdään muita huoltotöitä, kuten vanhojen pyörien vuosihuoltoja ja muita korjauksia.

 

Huoltomies Juuso Rautén asentaa polkimen kierretappia.
Huoltomies Juuso Rautén asentaa polkimen kierretappia.

Kun kesäsesonki hiljenee, on yrittäjällä ja työntekijöillä aikaa pitää vuosilomat. Jari Petäjän lisäksi liikettä pyörittää seitsemän vakituista pyöräalan asiantuntijaa, sekä lisäksi kolme extratyöntekijää sesongin huipulla. Pyöräliikkeen sesonki alkaa helmi-maaliskuussa ja asiakkaita riittää runsaasti juhannussuvannon jälkeen aina syyskuun loppuun asti.

 

 

 

 Kivijalkaliikkeessä palvelu pelaa

Juha Sarkiola esittelee uutta menopeliä Jori Bergille, sylissään Maija.
Juha Sarkiola esittelee uutta menopeliä Jori Bergille, sylissään Maija.

”Henkilökohtainen asiakaspalvelu on yrityksemme kilpailuvaltti laajan pyörä- ja tarviketarjonnan lisäksi”, painottaa Petäjä. Vaikka kilpailu alalla on kovaa, Petäjä ei näe verkkokauppaa ja marketteja todellisena uhkana. ”Pyörien, pyöräilytarvikkeiden ja asujen sopivuus asiakkaalle on meille tärkeää. Pitkäaikaisia asiakassuhteita meillä on paljon, mutta uusia asiakkaitakin tulee jatkuvasti lisää. Pitkäaikaisin asiakas on mieshenkilö, joka on ostanut Nummen Pyörästä perheelleen yhteensä 40 pyörää”, kiittelee Petäjä.

tuotteet32

 

Valikoimissa vara valita

Asiakkaan erilaisiin käyttötarkoituksiin löytyy varmasti sopiva pyörä. Oli se sitten maantie-, maasto-, kaupunki- tai hybridipyörä tai vaikkapa uutuus fatbike. Varsin uusi tuote alalla on myös sähköpyörä. Sähköavusteisia polkupyöriä on ollut Suomen markkinoilla noin kymmenen vuotta. Vasta viimeisen kolmen vuoden aikana on tullut markkinoille sähköpyöriä, joille on suunniteltu omat sähköpyörään sopivat rungot. Nykyään sähköpyöriä kysytään enemmän kuin mitä maahantuojat pystyvät toimittamaan. Liike möisi, asiakkaat ostaisivat, mutta tavaraa ei aina saada lisää. Suuremmat markkina-alueet vievät potin.

tiaki1

 

”Työmatkapyöräilijä on tyypillinen sähköpyöräasiakas. Yhdellä latauksella voi ajaa noin 60-80 kilometriä ajotavasta riippuen. Maximi-nopeus lisäavustimella on 25 kilometriä tunnissa. Ennakkoluulojakin on. Ajatellaan, että sähköpyörä on tarkoitettu vain vanhoille ihmisille. Kun kokemusta sähköpyöräilystä kertyy, niin sähköpyörä-tietoisuus leviää. Tuuli ei haittaa, mäkiset tiet ja syksypyöräily on miellyttävämpää. Pyöräilijä päättää, miten paljon hän sähköapua käyttää”, pohtii Petäjä.

tuotteet4-400x147

 

Jalkajarrullisten pyörien kysyntä hiipuu. Samalla sporttisempi pyörätyyppi on kasvattamassa suosiotaan.

helmet73

Ostamisen helppous tulee lisäksi korostumaan. Asiakas haluaa yhdestä liikkeestä koko pyöräilypaketin: pyörän, asusteet, tarvikkeet ja huollon.

Haluamme auttaa asiakasta löytämään juuri hänelle sopivat tuotteet omiin yksilöllisiin tarpeisiinsa, tiivistää Jari Petäjä.
Haluamme auttaa asiakasta löytämään juuri hänelle sopivat tuotteet omiin yksilöllisiin tarpeisiinsa, tiivistää Jari Petäjä.

Nummen Pyörässä vallitsee miellyttävä tunnelma. Myymälä on valoisa ja jokainen myytävä tuote on siististi omalla paikallaan. Asiakkaita tulee liikkeeseen tasaisesti, ja myyjät                                        huomioivat heidät heti ystävällisesti.

Syyspuuhiin Nummen Pyörässä kuuluu myös tulevan 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumien suunnittelu. Ideoista Petäjä vaikenee visusti. ”Aika näyttää, miten tiimimme pyörät pyörivät ensi vuonna”, myhäilee Petäjä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s