Studio FON

Reportaasi-389.NEF_-1024x508
 
Studio FON on uusi, toukokuussa 2014 avattu tunnelmallinen valokuvastudio, jonka perustajina toimivat kaksi Paasikivi-Opiston kasvattia valokuvaaja ja graafinen suunnittelija Suvi Kukka Kärkkäinen, 39 ja valokuvaaja Julia Neganova, 28. Aivan Turun ydinkeskustassa sijaitseva valokuvastudio tarjoaa asiakkailleen myös paljon muuta. Erilaisia teemapäiviä on luvassa. Studiota voi vuokrata melkeinpä mihin tahansa kuten valokuvaukselle ja joogalle. Iloa saliin on tuonut myös syyskuussa alkaneet burlesque tunnit.
 
sali-oikea-400x265
 
Sisäpihalle kävellessämme meitä vastassa oli mustaan pitsipaitaan pukeutunut Studio FONin Suvi Kukka Kärkkäinen. Vaikka ulkopuolella vallitsikin vielä hetken kestävä piharemontti, sisältä löytyi upea ja persoonallisen romanttisesti  sisustettu studio ja sali. Aina paikka ei ole näin hyvältä näyttänyt. Kaaoksen keskeltä on kuoriutunut 3-4 kuukautta kestävässä remontissa hyvin valoisa ja tilava, lähes kahden sadan neliömetrin kokoinen työskentelytila.
 
Studiosta löytyy kierrätysmateriaaleista valmistettu cyclorama.
Studiosta löytyy kierrätysmateriaaleista valmistettu cyclorama.
 
Suvi Kukka Kärkkäisen yhtiökumppani ja ystäväJulia Neganova oli juuri vierailumme aikana ansaitullaan lomalla Italiassa. Paasikivi-Opiston valokuvauslinjan lisäksi naiset ovat elämänsä aikana ehtineet opiskella myös paljon muuta. Molemmilta löytyy muun muassa vaatetusalaan liittyvää koulutusta. Sekä Suville että Julialle oman valokuvastudion perustaminen on syntynyt harrastuksen pohjalta. Suvi sai ensimmäisen kameransa jo kuusi vuotiaana. Osuuskuntayrittäjä-kurssin käytyään ja sopivan tilan löydettyään Suvi päätti soittaa Julialle, jos tämä lähtisi mukaan yritykseen.  Julian innostuttua ajatuksesta Studio FON sai alkunsa. 
Suvin mukaan hänen ja Julian välille ei synny kilpailua, sillä he ovat niin erilaisia kuvaajia. Neganovan romanttiset ja vintagea henkivät kuvat ja Suvi Kukka Kärkkäisen selkeät ja vahvat kuvat erottuvat toisistaan myös erilaisilla aiheillaan. Erityisesti eläinkuvat ovat Suvin mieleen, ja Julialle sydäntä lähellä ovat muoti- ja mallikuvaukset. Tämä on hyvä juttu asiakkaille, kun mahdollisuuksia on paljon. 
 
Verhon takaa paljastuu paljon rekvisiittaa ja vaatteita kuvauksiin. “On itsetehtyjä vaatteita, mutta myös huippudesingnia löytyy kuten Kate Mossin mekko” , Suvi kertoo hymyillen.
Verhon takaa paljastuu paljon rekvisiittaa ja vaatteita kuvauksiin. “On itsetehtyjä vaatteita, mutta myös huippudesingnia löytyy kuten Kate Mossin mekko” , Suvi kertoo hymyillen.
 
 
Ikkunalaudalla on esillä Julian ja Suvin teoksia.
Ikkunalaudalla on esillä Julian ja Suvin teoksia.

 

Reportaasi-284.NEF_-1024x794

                                             Monien mahdollisuuksien valokuvastudio
 
Studio FON ei ole ihan tavallinen valokuvastudio. Ainutlaatuisen siitä tekee studiosta löytyvä Turun suurin cyclorama eli kiinteä valokuvaustausta,  jonka avulla syntyy vaikutelma kuin horisontti katoaisi.
 
Studio FONista löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.
Studio FONista löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia.
 
Naiset järjestävät erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia. Tällä hetkellä suunnitelmissa on järjestää avoin vintage kirppistapahtuma ja loka-marraskuussa studiolla järjestetään burlesque teemapäivä. Naiset ovat myös osallistuneet muutaman kerran ravintolapäivään ja tarkoitus on osallistua myös tulevaisuudessakin. Pohdinnan alla on myös erilaisia teemapäiviä erityisesti lapsille.

Jooga vie mukanaan

Studio FONissa voi toteuttaa unelmiaan tiloja vuokraamalla. Yhtenä salin vuokraajista toimii hatha-joogan vetäjä Mira Niemi , 36. Iloa huokuva Niemi innostui joogasta, kun hän huomasi sen auttavan hänen alaselkäkipuihin. Rauhoittavuutensa vuoksi jooga vei mukanaan ja samalla se poisti levottoman ja väsyneen mielen. Rentouttavalla hatha-joogalla pyritään hyvään kehon hallintaan. Tämän tyylinen jooga sopii hyvin stressaavalle elämäntilalle, Niemi muistuttaa. Jos kuitenkin liikunnallisempi jooga on mieleen, hatha-jooga ei ole oikea vaihtoehto.  Mira toivoo, että syksyn myötä mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan joogailemaan.

“Jos haluaa hiki-joogaan, ei kannata tulla minun tunnilleni”, Mira naurahtaa.
“Jos haluaa hiki-joogaan, ei kannata tulla minun tunnilleni”, Mira naurahtaa.

Teksti  Maija Anttonen

Kuvat  Jessi Nummela

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s