Naantalin Hollywood

maisemavasta24-1024x644

Teksti: Sofia Lötjönen Kuvat: Elina Tapio

Paljaiden kallioiden päältä saa kauniita maisemakuvia, joista kalliot yhdistyy alla virtaavaan mereen uppoavasti. Kuparivuorella voi myös pysähtyä autolla jossa voi ihailla lintuparvien lentoa, värikästä auringon nousua ja –laskua sekä aaltojen loiskeita. Kyseistä paikkaa kutsutaan ’’Naantalin Hollywoodiksi”.

Kuparivuorella on ulkoilu-, urheilu-, virkistys-, luonto ja leirintäalueita. Monet matkailijat käyttävät leirintäaluetta, kun he vierailevat Naantalissa. Kuparivuoren leirintäalueelta pääsee metsäpolkuja pitkin Naantalin keskustan tuntumaan.

Naantalilaiset ovat saaneet käsityksen, että Kuparivuorelle suunniteltaisiin asuinaluetta. Kävimme keräämässä paikallisilta mielipiteitä ja myös halusimme saada Naantalin kaupungilta selvityksen asiaan.

elina1-280x400

 

Mutkittelevan rantatien päässä on 1910 -luvulla rakennettu vanha talo, jonka ovella oli vastassa Iivi koira omistajan Elina Mälkiän kanssa. Hän toivottaa meidät hymyillen tervetulleeksi ja kutsuu sisälle.

Elina istahtaa keittiön pöydän ääreen ja kertoo, miten paljon upeat kalliot, luonnonläheinen ja rauhaisa näkymä merkitsee hänelle. Iivi -koiran kanssa Elina ulkoilee lähes päivittäin Kuparivuoren luonnon helmassa. Elina on paikallinen naantalilainen, jolla on myös paljon lapsuuden muistoja maa- ja ranta-alueelta.

–Voisi olettaa, että Naantalista löytyisi muitakin paikkoja rakentamiselle, toteaa Elina.

valmis4-1024x624
Alhaalla laiturin päässä Elina katselee vastarannalle ja toivoo, että maisema pysyisi samanlaisena myös jatkossa.

Jääkiekkoseura  VG-62:en valmennuspäällikkö Tom Koivisto saapuu huoltoaseman pöydän ääreen.  Heti haastattelun alussa kiireisen miehen työpuhelin pirahtaa, mutta Tom hiljentää puhelun.

–Soittaja oli eräs valmentajista, joka olisi kysellyt Kuparivuoren jäähallien ja urheilualueiden seuraavan viikon käytöstä, kertoo Tom.

Pääsemme keskustelemaan siitä, kuinka tärkeää on Kuparivuoren virkistys ja urheilualueiden säilyttäminen. Jääkiekkoilijat käyttävät lähes joka päivä pururataa harjoitusten alku- ja loppulenkeillä. Alue on myös muidenkin urheilijoiden vilkkaassa käytössä.

TOMLENKKI-1024x468

 

–Jos näille alueille aletaan rakentamaan asuntoja, niin joudumme etsimään uuden alueen, missä jääkiekkoilijat ja muut urheilijat voivat käydä lenkillä, mietteliäs Tom toteaa.

Lähdimme selvittämään tarkempaa tietoa alueen tulevaisuudesta,  joten pistäydyimme Naantalin kaupungin valtuutetun Toni Forsblomin työpaikalla.

–Kyseessä on ulkopuolisen konsultin näkemys ja Kuparivuoren kallioille ja rannan lähelle ei ole tulossa taloja, se on pelkkä luonnos, Toni kertoo.

–Naantalissa on muita asuntoja vielä myymättä, joten urakoitsijat eivät rupea uusia hankkeita toteuttamaan, hän jatkaa.

On myös mietitty, että Kuparivuoren leirintäalue ja jäähallit siirrettäisiin Naantalin Maijamäkeen, mutta Toni ei usko siirron tapahtuvan vielä pitkään aikaan. Mitään muutoksiaNaantalin Kuparivuorta koskien ei ole lyöty lukkoon.

kartta2-1024x682
Toni kertoo osayleiskaavan luonnoksesta.

Naantalilaisille ei ole informoitu oikeastaan, että mitä ollaan tekemässä ja mistä ylipäätänsä on kyse.

Kuparivuoren muuttamista vastaan on tehty kansanliike, jolla on tarkoitus säilyttää Kuparivuori sellaisenaan kuin se on.  Pro Kuparivuori -kansanliike toivoo saavansa mahdollisimman paljon allekirjoituksia, ettei asuntojen rakentaminen Kuparivuorelle toteutuisi.

Linkki:http://www.adressit.com/pro-kuparivuori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s