Turun Kauppahallissa

Turun Kauppahalli kuuluu turkulaisten perinnenähtävyyksiin. Se on perustettu vuonna 1896, ja sijaitsee Turun ydinkeskustassa, kauppatorin läheisyydessä Eerikinkadulla. Hallin pääsisäänkäynnit sijaitsevat Eerikinkadulla ja Linnankadulla.

11

Turun Kauppahalli on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8-18, lauantaisin klo 8-16.  Se on suljettuna sunnuntaisin. Hallissa toimii sekä uusia, että vanhempia perinteikkäämpiä yrityksiä.  Yritysten määrä on noin neljäkymmentä.

10

Astuessa Kauppahalliin voi aistia sen tunnelmallisuuden, sekä sydämellisen palvelun sen lukuisissa kojuissa.9

Auranmaan Leipä on viisi vuotta sitten huhtikuussa perustettu liike. Kysyttäessä myyjä ei osannut arvioida mahdollista päivittäistä asiakaskävijämäärää, mutta kertoi, että työ Auranmaan Leivässä on mukavaa ja vaihtelevaa. Työn mukaviksi puoliksi myyjä ilmoitti, että saa olla tekemisissä herkkujen kanssa. Eniten ostetaan pitkoja ja possumunkkeja.

6

Aschan Sininen Juna- kahvila sijaitsee keskeisellä, mutta kuitenkin rauhallisella paikalla kauppahallissa. Asiakkaita riittää kyseisessä paikassa. Päivittäinen kävijämäärä hipoo noin kahtasataa. Myyjä ilmoittaa lauantain, klo 11-14, kaikkein kiireisimmäksi ajankohdaksi. Aschanin myyjä myös kertoo, että ”asiakkaita on varsin mukavasti”. ” Kansainvälisiä turisteja on hyvin vielä elokuussa, suomalasia turisteja eniten loma-aikoina”.  Toisin on Brahe Suutarin kohdalla. Asiakkaita heillä on 30-40 päivässä. Tavallisin suutarilla kävijä on paikallinen.

5

Wanha Turku- kauppa kuuluu kauppahallin uudempiin, vuonna 2003 perustettuihin liikkeisiin. Palvelu on hyvin ystävällistä. Päivittäiseksi kävijämääräksi myyjä arvioi sataa ihmistä päivässä. Myyjä kertoo jokaisen päivän olevan erilainen ja Turku- aiheisten karamellien olevan kovin suosittuja.

7

Pistäydyn vielä Life- luontaistuoteliikkeessä. Liikkeen perustamispäivää ei myyjä osannut sanoa, koska oli aloittanut työnsä joitakin viikkoja sitten. Hän ilmoitti työnsä olevan tosi kivaa ja että pitää työssään asiakaspalvelusta. Ihmiset ostavat täältä tuotteita vatsa- ja iho-ongelmiin, sekä vaihdevuosioireisiin.

8

Turun Kauppahalli on mitä mainioin kohde turistille näytettäväksi, ja siellä viihtyy myös paikallinenkin turkulainen. Osta mieleisesi eväät, ja nauti ne vaikka kotona. Voit myös herkutella paikan päällä. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen puoti Turun Kauppahallin monista kojuista.

2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s