Karaokebaari Cocoloco

pano-rama

Karaokebaari Cocolocon omistaja Tomi Salo, 40, laittaa ilmastoinnin ja valot päälle, sekä tarkistaa että edellisen vuoron henkilökunta on muistanut hoitaa asiat niin että voidaan aloittaa uusi baari-ilta. Valmisteluiden jälkeen Tomi istuu baaritiskin taakse olevalle jakkaralle alkaen avaamaan tarinoita Cocolocosta.

Cocolocon omistaja Tomi Salo.
Cocolocon omistaja Tomi Salo.

Cocolocon lämmin ulkoasu houkuttelee asiakkaan maailmaansa, jo sisustuksensa kautta. Punaisine nahkasohvineen ja laulajalegendatauluineen sisustus tuo mieleen laadukkaan baarin. Laulajien on varmasti mukava laulaa mm. Elviksen ja Marilyn Monroen katsellessa seiniltä.  Discopallo ja kauniit valaistus-yksityiskohdat lisäävät laadun tuntua. Tähän pisteeseen Cocoloco on päässyt pikkuhiljaa lähes viiden vuoden olemassa olonsa aikana.

Avausiltana Tomi oli luullut kaiken olevan valmista, mutta todellisuudessa silloin vasta juuri tämänhetkisen Cocolocon syntyminen alkoi, kun rekvisiittaa alettiin kasaamaan seinille taulujen ja jalkapallofanihuivien myötä.  Idea Cocolocosta oli syntynyt jo paljon ennen aukeamistaan. Tomin ystävä piti Pärnussa samannimistä musiikkiravintolaa. Hän tahtoi perustaa samantyylisen baarin Suomeen, kunhan Tomi olisi toiminnassa mukana. Tomilla on yli 20 vuoden kokemus ravintola-alasta ympäri Suomen. Hän on ollut jopa Inarissa hakemassa kokemusta alalle. Silti oman yrityksen perustaminen ei ollut tuolloin häneen haaveenaan ja hän kieltäytyi ystävänsä ehdotuksesta perustaa baaria. Tomin haaveet omasta yrityksestä alkoivat muodostua vasta kokemuksien kautta. Pari vuotta Cocoloco-idean ollessa korvan takana hän päätti tehdä hypyn tuntemattomaan ja siitä puolen vuoden päästä, lokakuussa 2011, Cocoloco avasi ovensa asiakkaille. Tomi teki ystävänsä kanssa yhteistyötä Cocolocon merkeissä hetken aikaa, kunnes osti ystävänsä osuuden baarista jatkaen pitämistä yksin.

Punaiset tennarit ododttavat toimintaa.
Punaiset tennarit ododttavat toimintaa.

On aika päästää ensimmäiset päivän asiakkaat sisään. Punaiset tennarit viuhuen Tomi alkaa tottuneesti tarjoilemaan juomia samalla vaihtaen selvästikin tuttujen asiakkaiden kanssa kuulumisia. Cocolocon parhaimmaksi puoleksi useimmat asiakkaista määrittelevätkin karaoken lisäksi loistavan olohuonemaisen tunnelman.
– Tänne voi tulla vaikka yksinkin, Satu Herrala, 21, toteaa.

Tiskillä tapahtuu.
Tiskillä tapahtuu.

Useat asiakkaat käyvät nauttimassa tunnelmasta vähintään kerran viikossa. ”Kyllähän sen kaikki tietää että täällä käyn joka päivä laulajia kuuntelemassa” sanoo Cocolocon vakiokasvo Hartsa, 59. Hartsa ei halunnut paljastaa sukunimeään, mutta kaikki Cocolocossa käyvät tuntevat legendaarisen Harrin, eli Hartsan.

Vakiokasvo Hartsa fiilistelemässä iltaa.
Vakiokasvo Hartsa fiilistelemässä iltaa.

Cocolocon karaoke ei ole mikään känniörveltäjien valloittama paikka, vaan lavan valloittavat oikeasti hyvätasoiset laulajat. ”Käyn täällä parisen kertaa viikossa. Täällä on loistava äänentoisto”, kehuu Tangomarkkinoilla kahdesti finaalissa ollut Midinetti-bändin keulahahmo Tino Ahlgren, 25.
– Täällä on hyvä tunnelma ja asiakaspalvelu, täydentää Blueberry Huntersin laulaja Aleksi Myllylä, 22.

Tino Ahlgren karaoken hurmassa.
Tino Ahlgren karaoken hurmassa.

Myös Tomi Salo on hyvin tietoinen laulaja-asiakkaidensa taustoista. ”Meillä käy niin MM- kuin SM-kisoissakin pärjänneitä karaokelaulajia treenaamassa, ja myös mm. The voice of Finlandista sekä Raskasta Joulua-kiertueelta tuttuja kasvoja, kuten Suvi Åkerman ja Antti Railio, voidaan bongata Cocolocon lavalta”, Tomi luettelee.

 

Teksti: Satu Matikainen

Valokuvat: Timur Yilmaz ja Waltteri Tähtinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s