Suomi 100 vuotta – mediajournalistien kuvareportaaseja Suomesta

Sallamaari Niittymäki – Harmaata lunta

Eräänä aurinkoisena ja lumisena tammikuun viikonloppuaamuna lähdin pihalle valokuvaamaan. Tarkoituksenani oli ottaa valokuvia, jotka olisivat tunnelmaltaan kirkkaita, puhtaita, sinisiä ja valkoisia. Seuraavana päivänä lumet olivat kuitenkin jo kaikonneet, ilma oli loskainen ja harmaa. Päätin silti mennä ottamaan lisää valokuvia. Tuloksena syntyi sekalainen ja värikäs kuvakokoelma, joka kuvaa mielestäni hyvin nykypäivän Suomen ankeaa ja vaihtelevaa talvea.


 

Ilpo Suomalainen – Juniorin kiekkoarki

Kuvareportaasissa halusin tuoda kuvin esiin poikani aktiivisen kiekkoharrastuksen eri puolia. Kuvissa ajatuksenani oli tuoda laajalla rintamalla näkemys miten harrastus näkyy eri tavoin viikkotasolla. En halunnut pelkästään kuvata tapahtumia kaukalon laidalla, vaan luoda mukaan muutaman yksityiskohtakuvankin. Harrastuksen parissa saan liikkua vajaat 8 kuukautta ympäri länsirannikkoa. Aion jatkossakin kulkea kamera mukanani, tallentamassa lajin värikkäitä tapahtumia kaukalon molemmin puolin. Rakkaudesta lajiin!

 


 

Tero Savila – Karkeat ja kylmät planeetat

Kun ajattelen Suomea, mieleeni ei tule sauna tai ruisleipä. Ajattelen, miten vuodenajat ja kylmyys muuttaa maamme pintaa. Kun näitä yksityiskohtia katsoo tarkemmin, sitä löytää itsensä joltain toiselta planeetalta. Näihin mielikuviin voisi uppoutua pidemmiksi ajoiksi ja tutkia kaikki mahdolliset yksityiskohdat. Lopulta sitä muistaa elävänsä Suomessa ja keskellä sen ainutlaatuista ”mikrokosmosta”.


 

Sanni Halkivaha – Suomalainen mies

Halusin dokumentoida kuvareportaasissani suomalaisen miehen arkea. Yksinkertaisuudessaan se mielestäni kuvastaa hyvin suomalaisuutta ja tapaamme elää. Loppujen lopuksihan tavallinen arki on elämän suolaa.


 

Satu Matikainen

Lähdin rakentamaan kuvareportaasia aiheesta Suomi 100 vuotta sellaisesta lähtökohdasta, mitkä asiat ovat itselleni tärkeitä ja rakkaita, mutta mitkä ovat myös osana suomen kulttuuria ja arvoja.

Kilpailuhenkisyys, luonto metsineen ja vesistöineen, jääkiekko, fanikulttuuri ja rakkaus niin lähimmäisiin kuin eläimiinkin sopivat hyvin suomalaisten kuvailemiseen. Suomea maailmalla tunnetuksi tekee vanha parrakas tuttumme, Joulupukki.

Edellä mainittujen avainsanojen avulla pääsin tähän lopulliseen tulokseeni.  Malleina ovat poikani Mikael sekä hänen idolinsa, HPK:n puolustaja, Joni Tuulola.


 

Oskar Nikkilä – Talvinen Turku

Kuvareportaasin aiheena on talvinen Turku. Kuvani ovat Turun nähtävyyksistä talvisella ja öisellä twistillä. Kuvien teemana on myös valo ja pimeys. Turku on täynnä hienoja nähtävyyksiä ja kuvareportaasissa esittelen nähtävyydet omasta perspektiivistä. Kuvani muodostavat myös matkan Turun keskustan läpi alkaen Turun linnasta ja päättyen tuomio kirkkoon. Tavoitteenani on saada kuvien katsojan kokemaan talvisen ja pimeän keskustan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s