Ruusun takaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun astuu sisään Kakolanruusun runsaspaikkaiseen ravintolaan, ei ihan heti arvaisi, että kyseessä on ravintoloitsija Suvi Nurmen haave pienestä ja kotoisasta ravintolasta. Ja kun puhutaan pienestä, niin puhutaan pienemmästä kuin Kaskis, jonka paikkamäärä on 36 henkeä.

Alkuperäisidea uudesta Kaskiksen veroisesta ravintolasta muhi siis Suvi Nurmen, yhden niistä Kaskistakin pyörittävistä neroista päässä. Toteutukseen uusi ravintola pääsi, kun Kaskiksen pöydästä nousi mies Kakola-yhtiöistä, jonka vatsa halusi lisää. Ja se vatsa halusi lisää ruokaa uuteen uskoon tulevassa Kakolassa. Vuosi tuon jälkeen aukesi Kakolanmäelle Kakolanruusu.

Vaikkei Nurmi saanut pientä ja kotoisaa ravintolaansa, sai hän yhden Turun rosoisimmista ja kiehtovimmista ravintoloista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKakolanruusun takaa löytyy siis sama tiimi, joka pyörittää Kaskenmäessä sijaitsevaa kahdella Michelin-tarralla leimattua Kaskista – Sanna Gullstén, Suvi Nurmi, Erik Mansikka, Simo Raisio ja Topi Pekkanen.

Ruokapuolen hoitaa totuttuun tapaan Erik Mansikka ja Simo Raisio, kun taas viinitilauksista pääsevät kinastelemaan -ja olemaan samaa mieltä- Sanna Gullstén ja Topi Pekkanen, operatiivisen puolen hoitaa Suvi Nurmi. Työnjako mitä ilmeisimmin toimii, sillä tiimi pyörittää varsin onnistuneesti kahta Turun suosituimmista ravintoloista. ”Loistavan henkilöstön ansiosta” toteavat molemmat naiset.

Kakolanruusun porukan vahvuuksiin kuuluu jako yhteisestä näkemyksestä hoitaa ravintolaa. Ravintolaa, jonka perusfilosofiana on valmistaa hyvää ruokaa ja antaa asiakkailleen parasta mahdollista palvelua. ”Huonon ruoan pystyy paikkaamaan hyvällä asiakaspalvelulla, mutta paraskaan ruoka ei korvaa huonoa palvelua” kertoo Nurmi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMinkälainen on sitten ravintola, jonka keittiössä soi niin Tommi Läntinen kuin tulikasteen saavien uusien työntekijöiden koostamat soittolistat?

Ainakin talon naisten mukaan Kakolanruusu on lämminhenkinen, rento ja tuo yksilöllistä näkökulmaa palvella sen asiakkaita. Tietty sillä huipputason asiakaspalvelulla. Kuulen varmasti valehtelematta jo neljättä kertaa kuinka loistava henkilökunta Kakolanruusulla on. Enkä epäile hetkeäkään.

Kakolanruusun valttikortteina voisi vilauttaa niin elävän tulen käyttöä ruoanlaitossa kuin heidän tapaansa tarjoilla ruoka isoina, koko seurueen kesken jaettavina annoksina. ”Haluamme herättää pöydissä keskustelua ruoasta ja paras tapa siihen on tuoda pöytään vaikkapa kokonainen savustettu kala, jonka koko seurue jakaa keskenään” Nurmi sanoo. Samalla ratkaistaan annoskokojen tuoma ongelmallisuus – kun pöydässä on iso annos, jonka koko seurue jakaa, saa jokainen ruokailija juuri sen omankokoisensa annoksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERATurkuun on pelkästään kevään ja kesän aikana noussut lähes 20 uutta ravintolaa. Eikö Kakolanmäellä olla siitä yhtään huolissaan? ”On hienoa, että Turkuun ollaan saatu monta uutta ja erilaista ravintolaa. Se lisää ihmisten liikkuvuutta ja ulkonasyömistä – mikä on pelkästään hyvä meidän kannalta” toteaa Gullstén. Naisten mukaan ravintolakulttuurin kukoistaminen ei missään nimessä vähennä Kakolanruusun asiakaskuntaa – päinvastoin, se lisää sitä. ”Ja se pitää meidät varpaillaan” Gullstén lisää.

Nurmen ja Gullsténin mukaan Turku on Suomen paras ravintolakaupunki – elävä, lämminhenkinen, laadukas ja monipuolinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syksy tuo tullessaan uudenlaisen Kakolanruusun, jonka henkilökunta odottaa innolla pimeneviä iltoja ja vaihtuvaa konseptia. Enää syksyllä Kakolanruususta ei saa a la carte -annoksia, vaan meininki vaihtuu pitomaisemmaksi.

Kakolanruusussa ajatellaan asioita pitkällä tähtäimellä – vuoden päästä eteen tulee muutto uusiin tiloihin, joskin muurien sisäpuolella. ”Meillä puhutaan täällä, että istumme Kakolassa elinkautista. Eli emme ole lähdössä täältä koskaan pois” Nurmi naurahtaa.

”Tervetuloa Kakolaan! Kymmenen vuotta sitten äskeinen lause tarkoitti jotain mikä ei hymyilyttänyt.”

-Kakolanruusu

 

 

TEKSTI JA KUVAT: ANNUKKA VIITANEN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s