LÄPINÄKYVÄ

LAITURI 2

Kuin olisin muille vain ilmaa, eloton objekti tai kuin ränsistynyt nuotiorakennelma metsässä tai kuten siinä yhdessä biisissä lauletaan ”yksinäisestä peltirummusta” tai kuin – ymmärrät varmaan mitä tarkoitan.

Tällainenko minä olen?

Kukaan ei koskaan näe minua, kaikki katsovat vain lävitseni. Mitä he minusta tietävät? Tietävätkö he sitä kaikkea mitä olen joutunut käymään läpi? Eivätpä tietenkään, eivät he ikinä voisi ymmärtää täydellisen ruusunpunaisen maailmankuvan värittämien lasiensa läpi.

KAISLAT RANNASSA

KENTTÄ

Sanotaan että odottavan hetki on pitkä, mutta tietääkö kukaan kuinka pitkältä tuntuu, kun tuijottaa viisarien raksutusta, siirtäen katsettansa huoneen seinästä maahan, halogeenilampuista täriseviin käsiin ja josta uudestaan viisareihin huomatakseen vain, että on mennyt vasta minuutti.

Ihmiskontaktihetket ovat vain pikaisia törmäyksiä ja hyvänä päivänä joku jopa katsoo lävitseni. Välillä luulen, että joku moikkaa minua, kunnes tajuan käden heilautuksen ja iloisen tervehdyksen olevan suunnattu jollekin ihan muulle.

KENKULIT

KOTA

Yhtäkkinen törmäys saa ajatukseni katkeamaan ja huomaan istuvani maassa. Valmistaudun suojautumaan uudelta iskulta. Kuka se oli? Eikö minua taaskaan huomioitu – tai edes nähty? Vai eikö häntä vain kiinnostanut minun olemassaoloni? Odottaen seuraavaa iskua tai edes töykeää ”Katso eteesi!” ärjähdystä. Suojaudun automaattisesti.

”No niin, taas sitä mennään.” Huokaisen itsekseni ja valmistaudun juoksemaan pakoon, mutta edessäni näen katuvalojen pimentävän siluetin, joka tarjoaa auttavaa kättään. ”Oletko kunnossa?” Pehmeä ja ystävällinen ääni kysyy. Joku kuuntelee minua. On nähnyt minut. Olenko sittenkin olemassa?

TAIVAS_1

Värit alkavat vähitellen palautua elämääni. Tämän lyhyen kohtaamisen aikana minä olen saanut ystävän.

Olenko minä itse huomioinut muita?

Pitäisikö minunkin yrittää ymmärtää?

Ennen kaikkea…

 

LOPPUKUVA

Kaikki ei ole aina mustavalkoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s