Olkaa onnellisia

Teksti: Meri-Tuulia Korhonen

Kuva: npr.org

Mielestäni suurin asia, jonka elämässä voi saavuttaa, on onnellisuus. Onnellisuus missä elämisen muodossa tahansa tekee elämästä elämisen arvoisen. Se on mielestäni yksi niistä arvoista, joita jokainen tavoittelee, oli se sitten tietoista tai tiedostamatonta.

 

Kun googlettaa sanan ”onnellisuus” löytyy internetistä paljon linkkejä artikkeleihin, joissa käsitellään onnellisuutta ja 10 kohdan listoja, miten sen tavoittaa. Osa näistä neuvoista on varmasti hyviä ja osittain paikkansa pitäviä.  Mielestäni onnellisuus pitää rakentaa itse tutustumalla aidosti itseensä ja omiin tarpeisiinsa, perehtyä siihen mistä oikeasti pitää ja mitä pitää elämässään arvokkaana. Onnellisuus voi  muodostua niin erilaisista asioista elämämme eri vaiheissa, että sekin yksinomaan pakottaa tekemään itsensä kanssa töitä läpi elämän.

 

Onnellisuus vaatii itsekkään ihmisen. Sopivasti itsekäs ihminen tekee  niitä asioita, jotka kokee itselleen tärkeäksi, unohtamatta huomioida myös ympärillä olevia ihmisiä. Jos aina toimii muiden odotusten mukaisesti tai sillä periaatteella että mitäköhän muutkin tästä ajattelevat, ei ikinä voi olla oma itsensä. Psykoanalyysin perustaja Sigmund Freud sanoo rakkauden ja työn olevan kaksi merkittävintä asiaa, kun puhutaan onnellisuudesta, ja tähän voin samaistua. Työ tai harrastus,  jossa saa toteuttaa itseään ja omaa minuuttaan, sekä ihmissuhteet joissa saa välittää ja tulla välitetyksi, nostattaa jopa väkisinkin omaa henkistä hyvää oloa ja vaikuttaa onnellisuuteen.

 

Vaikeat tilanteet ja ajat voivat usein horjuttaa onnellisuuden tunnetta. Mielestäni jotkut näistä tilanteista ovat ainoastaan välttämättömiä  ja hyviä asioita kokea. En usko että kukaan joka elämässään ei ole käynyt läpi vaikeitakin asioita, osaa välttämättä arvostaa ja vaalia niitä pieniä asioita, jotka oikeasti tukevat meidän onnellisuuttamme.

 

Usein ihminen ei edes välttämättä ymmärrä olevansa onnellinen, ennen kuin tajuaa olevansa onneton ja uskon, ettei onnellisuus koskaan katoa täysin.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s