UNELMIEN LASTENHUONE

Teksti ja kuvat: Annukka Viitanen

Kun Suomesta ei löytynyt lastenhuoneisiin suunnattua  sisustusliikettä, alkoi turkulainen Niina Heikura ihan huvikseen täyttämään liiketoimintasuunnitelmaa. Tämän tehtyään Heikura huomasi, että hänellä on täysin valmis paketti uudelle yritykselle.
”Suomessa ei ollut tarjolla lapsille suunnattuja sisustusliikkeitä. Jos löysin jonkun sisustuselementin aikuisten sisustusliikkeestä, oli sekin suunnattu aikuiseen käyttöön, eikä niinkään lapsille.” Heikura kertoo. ”Ajattelin, että tässä olisi hyvä markkinarako ja tälle olisi tarvetta” hän jatkaa. Näin syntyi reilu vuosi sitten lastenhuoneiden sisustus- ja lifestyleliike Li’l Decor Turkuun Linnankadulle.
”Halusin ennen kaikkea kivijalkamyymälän, mutta nykyään verkkokauppa on siinä samalla vähän välttämätön” Heikura mainitsee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Heikura pysyy trendien perässä seuraamalla sosiaalista mediaa ja suurempia eurooppalaisia lastenmessuja, kuten Ciff Kids. ”Instagram on inspiraatioiden lähde. Seuraan siellä monia niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia  brändejä ja ihan yksityisiä henkilöitä” Heikura sanoo.
Hänelle tulee myös paljon suomalaisilta brändeiltä tarjouksia ja myös asiakkaat suosittelevat hänelle omia suosikkejaan. Näiden joukosta Heikura valitsee myyntimielessä järkevät tuotteet. ”Tässä täytyy yrittää pitää järki ja tunteet erillään – vaikka kuinka joku juttu olisi ihana, mutta tiedän, ettei se myy, niin en sitä voi valita” Heikura sanoo.
Maltillisena tuotteiden valitsemisessa Heikura pysyy yksinkertaisesti rahan takia ”Kaikkea ei voi valita, koska maksan tuotteet ensin itse ennen kuin pystyn niitä myymään asiakkaille” hän kertoo. Kokemus karttuu työtä tehdessä ja nykyään Heikura on jo hyvin oppinut näkemään mikä myy ja mikä jää myymättä. ”Minulla on yksi tuote, joka ei yksinkertaisesti ole myynyt, mutta se on omasta mielestäni niin ihana, että se saa minun puolestani olla täällä vaikka ikuisesti. Sellaisia tuotteita ei saisi liikkeessä oikeasti olla. ” Heikura paljastaa ja näyttää Cam Cam Copenhagenin vilttiä.
Onko sitten jotain, mikä myy aina? ”On, nuo Design Lettersin tuotteet menevät aina” hän kertoo.
Vaikka joulu on Li’l Decorin suurin myyntisesonki, niin Heikura kertoo, että ”Aina on syntymäpäiviä ja muita juhlia. Lahjoja meillä myydään paljon”.

Heikuran mielestä täydelliseen lastenhuoneeseen kuuluu harmoninen yleisilme, joka sopii hyvin koko kodin sisustuksen kanssa. Aidot materiaalit ja oivaltavat ratkaisut ovat myös hänen mieleensä. Tätä samaa ideologiaa hän noudattaa liikkeessään. ”Tykkään siitä, että koti on yhtenäinen. Eli jos muu asunto on skandinaavinen, niin lastenhuone kulkee sitä samaa linjaa” Heikura mainitsee ”Mutta lastenhuoneiden pitää kestää lasten elämää ja leikkiä” hän jatkaa. ”Hyllyille voisi vaikka laittaa käytössä olevia leluja koristeeksi, kuten satukirjoja tai palapelejä” hän vinkkaa.
Suomalaiset vanhemmat ovat alkaneet panostamaan lastenhuoneisiin Heikuran mukaan enemmän. ”Varsinkin huonekaluihin satsataan ja halutaan, että koti on harmoninen. Tämä kuitenkin jakaa vanhemmat vähän kahteen ryhmään – joko sisustetaan tai ostetaan merkkivaatteita. Harvoin molempia” hän pohtii. ”Meillä on tuossa tien toisella puolella uusi lastenvaateliike, mutta kun olen asiakkailta kysellyt, joko he ovat siellä vierailleet, niin suurin osa ei tiedä mistä puhun” Heikura ihmettelee. ”Tosin niin se vähän meilläkin taitaa olla, en minä niistä merkkivaatteista niin välitä” hän naurahtaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Vaikka yrittäjän arki on kiireistä ja haastavaa, on se Heikuran mukaan myös todella antoisaa. ”Pitää aina muistella sitä alkuhuumaa ja sitä intoa, minkä takia tähän ryhdyin” hän miettii. ”Aina pitää olla positiivinen ja panostaa hyvään asiakaspalveluun. Eihän ne asiakkaat tiedä kuinka huonosti nukuttu yö mulla voi olla takana, eikä sitä saa koskaan näyttää.” Heikura painottaa asiakaspalvelun tärkeyttä.
Heikuran tekee onnelliseksi perhe, joka on syypää hänen yrittäjyyteensäkin ”Jollei minulla olisi lapsia, niin ei minulla tätä liikettäkään olisi” hän hymyilee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s