Kun on tahtoa, on toivoa

Vähävaraisten lapsiperheiden määrä on noussut muutamassa vuodessa Turun alueella huimasti ja monet heistä pyytävät apua tilanteeseensa muun muassa eri järjestöiltä. Yksi apua tarjoavista vapaaehtoisjärjestöistä, Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry, pyrkii tasaamaan vähävaraisuudesta johtuvaa epätasa-arvoa lasten ja perheiden välillä ympäri Suomen sekä antamaan konkreettista apua arkeen. Hope muun muassa tarjoaa lahjoituksena tulleita vaatteita, kodintekstiilejä, leluja ja urheiluvälineitä. Järjestö huomioi myös lasten syntymäpäivät ja järjestää tarpeen mukaan erilaisia keräyksiä kuten joka vuosi järjestettävä Koulureppu- kampanja sekä Joululahja- kampanja. Muita auttamisen keinoja ovat harrastustuki, Arkean ruokapalvelu sekä erilaisten lahjoituksena tulleiden lippujen jakaminen.

Urheiluvarusteista ja seurojen yhteydenotoista sekä lahjoituksista huolehtiva Japi on usein perheitä vastassa konserteissa ja otteluissa.
– Olen meistä varmaan eniten mukana tapahtumissa ja paikan päällä toimipisteellämme. Aloitin kolme vuotta sitten auttamalla Susannaa järjestöllä kantohommissa ja pyynnöstä jäin seuraavanakin päivänä auttamaan. Hopen toiminta ikään kuin imaisi minut mukaansa ja nyt vastaan pääosin urheiluvälineistä, Japi kertoo.

 

Tällä hetkellä Turun seudulla järjestön asiakkaana on yli 300 perhettä ja näin ollen yli 800 lasta. Syitä asiakkuuteen on monia, sillä perheillä voi olla hyvinkin erilaiset elämäntilanteet, mutta useimmiten syynä ovat työttömyys tai vanhemman sairastuminen.

 

Lindalle, viiden lapsen äidille, apu ja mukana oleminen on ollut merkittävää, sillä hän sairastui aikoinaan masennukseen. Hopelle työllistetty Linda on ollut mukana toiminnassa kolmen vuoden ajan sekä seitsemän vuoden ajan asiakkaana.
– Kävin ennen Hopeen tuloa seurakunnan Karderoopilla, joka on enemmänkin aikuisille suunnattua diakonia-avustusta. Silloin en saanut aivan sellaista apua, mitä olisin tilanteeseeni kaivannut. Työntekijä ohjasi minut Hopen Susannalle ja silloin siirryin järjestön asiakkaaksi, Linda kertoo.

 

Lindan, sekä muidenkin työllistettyjen ja vapaaehtoisten mukaan järjestössä on mahtava ilmapiiri ja jäsenet ovat kuin yhtä suurta perhettä. Kaikki kokevat tekevänsä tärkeää ja merkityksellistä työtä auttaessaan apua tarvitsevia. Parhaillaan tiimillä on työnalla toimipisteen remontti, joka valmistuu noin parissa viikossa. Järjestö saa 100m2 lisätilaa viereisestä rakennuksesta, jolloin varastot ja vastaanotto saavat uudet ja selkeämmät tilat.

Teksti: Mimosa Kivelä Kuvat Susanna Heinonen ja Juki Visuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s