Kaupungin vilinästä saariston rauhaan

 

 

Ilma on lämpimän aurinkoinen, kun kymmeneltä varromme mystisen vesibussin saapumista. Kohteena M/S Ruissalo. Kapteeni Kaj Carlssonia pyydettiin vuosi sitten Fölin toimesta aloittaa pieni kokeilun arvoinen idea Fölin vesibussista. Hänellä on paljon positiivista sanottavaa, sillä hän pitää työstään kovasti. Kokeilun jälkeen palvelu muutettiin pysyväksi.             

 

M/S Ruissalossa kulkee päivittäin monia matkailijoita: yhdellä kertaa kyytiin mahtuu reippaasti 70 henkilöä. Kapteeni Carlssonin mukaan kuumimpaan kesäaikaan 40 – 45 henkeä olisi kuitenkin ideaalinen matkustajien oman viihtyvyyden kannalta. Tänä vuonna kapteeni Carlsson sai aisaparikseen toisen liikennöitsijän, M/S Jaarlin kapteenin Markus Koposen. M/S Jaarliin mahtuu matkustajia noin 90. Molemmat toimivat yksityisinä liikennöitsijöinä. Matkustajat ovat olleet tyytyväisiä kokemukseensa ja käyttävät vesibussia työ- ja huvimatkailuun. Ikäluokiltaan väkeä on niin taaperosta eläkeläisiin. Vesibussissa viehättää vaihtelu tyypilliseen bussissa istumiseen ja liikenteen hälinän sijaan voi katsella kaunista saaristoa.

META 1
Kapteeni Kaj Carlsson

Fölin vesibussit ajelevat kesäkauden ajan ja hinta on sama kuin linja-autoissakin. Lippua ostettaessa vaihtoaika on kaksi tuntia. Ainoana erotuksena tavalliseen bussiin voisi mainita sen, ettei vesibussissa tarvitse maksaa polkupyörästä lisämaksua. Vesibussit itsessään ovat varsin viihtyisiä ja rauhallisia ja matka taittui huomaamattoman nopeasti. Fölin vesibussi on mainio tapa karata kaupungin vilinästä saariston rauhaan ja hiljaisuuteen.

 

 

Kuvat: Heidi Vilponen & Rosita Fagerström

Teksti: Ronja Tuhkanen

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s