The Friendly Giant

kuvakaappaustmVihreä kangas seinälle ja kamera kuvausvalmiiksi. Olisiko tämä nyt näin helppoa greenscreenin kanssa? Mieleen tulee ensimmäiseksi Taru Sormusten Herrasta-saagan Klonkku, jonka hahmon esiintyminen perustui greenscreen-tekniikalle.

 

Tehtävänantona oli siis opiskella greenscreen-tekniikan perusteet. Ensimmäiseksi keksittiin mahdollisimman yksinkertainen käsikirjoitus, ja seuraavaksi teippailtiin vihreä kangas seinälle. Tässä kohtaa tuli ensimmäiset eroavaisuudet normaaliin kuvaukseen. Pitää välttää vaaleita sekä vihreitä vaatteita, koska valmiissa teoksessa vaaleisiin osiin saattaa heijastua vihreää.  Kuvassa näkyvä vihreä muuttuu kuvassa läpinäkyväksi.

Päätimme tehdä aika yksinkertaisen narnia-tyyppisen ratkaisun. Toinen meistä avaa oven tuntemattomaan, tutkii tuntematonta paikkaa ja jää istumaan sinne. Tässä kohtaa näyttelijävalinta osui Tiinaan ja Mimosa kuvasi. Valaistuksen kohdistaminen osoittautui myös tärkeäksi, jotta vaaleita kohtia ei päässyt syntymään näyttelijän vartalolle tai kasvoihin.

Seuraavaksi vaihdettiin rooleja ja Mimosa näytteli, Tiina kuvasi. Kuvaus suoritettiin ilman ääntä, koska haluttiin oppia tekniikka ensiksi kunnolla. Kuvaus itsessään ei poikkea tavallisesta kuvaussessiosta mitenkään. Eli esimerkiksi valkotasapaino sekä tarkennus tapahtui kuten ennenkin.

Editissä tuli esille eroavaisuudet ns. normaalin kuvauksen verrattuna. Taustan voi kuvata itse, mutta me valitsimme helpomman tien ja latasimme sen netistä. Taustan kanssa tuli ongelmia, koska toinen näytteli jättiläistä ja toinen normaalikokoista. Taustalla olevat objektit piti suhteuttaa näyttelijöiden kokoon ja tämän takia jouduimme etsimään useamman eri taustan, mistä yhdistimme toimivan lopputuloksen.

Kokeilimme Shape maskin tuomaan kirkkautta pariin kuvaan sekä tarkistimme valkotasapainon. Loppuedit sujui jo rutiinilla, varsinkin kun emme lisänneet ääntä videoon.

Tekisinkö uuden greenscreenin saman tien? En ihan heti ensi viikolla, mutta kahden viikon tai kuukauden päästä kyllä. Ja varsinkin samalla porukalla. Toimimme Mimosan kanssa hyvin yhteen ja ajatukset kulkevat samoja ratoja. Ongelmatilanteet sekä mielipide-erot saadaan ratkaistua nopeasti.

 

Tiina Hämäläinen

Mimosa Kivelä

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s